Web Analytics Made Easy - Statcounter

"سند الزامات زیرساخت فناوری اطلاعات بازار سرمایه کشور" با تلاش کارشناسان و متخصصین اداره شبکه و زیرساخت از مدیریت فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار تهیه و تدوین شده و بزودی از آن رونمایی می شود. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آرش بابایی، رئیس اداره شبکه و زیرساخت مدیریت فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، گفت: "سند الزامات زیرساخت فناوری اطلاعات بازار سرمایه کشور" جهت ارتقاء پایداری، دسترس پذیری و کارایی زیر ساخت‌های فناوری اطلاعات بازار سرمایه تهیه و تدوین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نایب رئیس هیئت مدیره شرکت مدیریت فناوری بورس تهران اهداف اصلی تدوین این سند را برشمرد و گفت: سازمان‌دهی زیرساخت‌های فناوری اطلاعات بازار سرمایه، ارائه چارچوب به منظور ارتقاء سطح پایداری زیرساخت‌های فناوری اطلاعات بازار سرمایه، بیان حداقل نیازمندی ­ها، الزامات و کنترل­‌های فنی مربوط به حوزه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات برای دامنه سند از مهمترین اهداف این سند است.
آرش بابایی به حوزه‌های تحت پوشش این سند اشاره کرد و بیان داشت: فرآیندهای کاری، امور کارکنان، زیرساخت فیزیکی، شبکه و امنیت ارتباطات، سرور‌ها و سرویس‌ها، راهبری و پشتیبانی، پایش و گزارش گیری، ذخیره‌سازی، پشتیبان‌گیری و تداوم کسب و کار و بازیابی، حوزه­‌های تحت پوشش این سند است.
وی با بیان اینکه این سند، از دو دیدگاه فرآیندی و فنی تدوین شده است، گفت:: در فصل اول، الزامات کلان و عمومی که عمدتاً با نگاه فرآیندی طراحی شده تشریح و در فصل دوم، الزامات کنترل فنی در موضوعات مهندسی زیرساخت به تفصیل بیان شده است.
نایب رئیس هیئت مدیره شرکت مدیریت فناوری بورس تهران به انتظارات مطلوب از نهاد­های تحت ممیزی سند اشاره کرد و گفت: شرکت ­‌ها و نهاد‌های تحت ممیزی، باید با اجرا و تبعیت از مندرجات این سند و با بهره گیری از سایر استاندارد‌ها و بهترین تجارب در حوزه زیرساخت فناوری اطلاعات، در پی تحقق اهدافی همچون استقرار رویه هایی به منظور رسیدن به سطح مطلوب در زیرساخت‌های فناوری اطلاعات، پیاده سازی و اجرای الزامات و کنترل ها، بهبود مستمر زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتقاء سطح آگاهی و دانش فنی نیروی انسانی حوزه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات باشند.
رئیس اداره شبکه و زیرساخت مدیریت فناوری اطلاعات در پایان اهم فعالیت­‌ها و دستاورد‌های اداره شبکه و زیرساخت در یک سال اخیر را برشمرد و عنوان کرد: تهیه و تدوین "سند الزامات زیرساخت فناوری اطلاعات بازار سرمایه"، تدوین و تکمیل "طرح جامع تداوم کسب‌و‌کار و بازیابی از خرابی زیرساخت فناوری اطلاعات بازار سرمایه"، تهیه و تدوین "طرح توسعه زیرساخت‌های ارتباطی نوین با حداقل تأخیر زمانی جهت اشاعه استفاده از معاملات هوشمند"، تکمیل " طرح جامع بهره ­گیری از رایانش ابری در بازار سرمایه"، توسعه "شبکه جامع اختصاصی بازار سرمایه کشور" و پیاده سازی "گذرگاه امن و کنترل شده جهت دسترسی کاربران به سرویس‌ها و سامانه‌های بازار سرمایه" از مهمترین اقدامات یک ساله اخیر اداره شبکه و زیرساخت است.
توجه به اهمیت و نقش کلیدی زیرساخت‌های فناوری اطلاعات در ارائه خدمات با بالاترین سطح قابل قبول، پایدار، امن، کارا و مؤثر به کاربران و ذینفعان بازار سرمایه و همچنین رعایت و پایبندی به مجموعه‌ای از اصول و الزامات در استقرار، پیاده‌سازی، راهبری و توسعه زیرساخت‌های فیزیکی، ارتباطی، پردازشی، ذخیره ­سازی و سایر موارد مرتبط با حوزه زیرساخت فناوری اطلاعات در بازار سرمایه کشور امری بدیهی است.

جشنواره بورس و رسانه، ابزار فرهنگ سازی

رسانه‌ها نقش پررنگی در توسعه بازار سرمایه ایفا می‌کنند و بنابر این رویداد هایی مثل جشنواره بورس و رسانه می‌تواند به توسعه و فرهنگ سازی بازار سرمایه کمک کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سعید اسلامی بیدگلی دبیر کل کانون نهادهای سرمایه گذاری در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، با بیان اینکه فرهنگ سازی برای توسعه بازار سرمایه یک ضرورت اقتصادی است، گفت: این فرض که گفته می‌شود در فعالیت‌های اقتصادی نیازی به فرهنگ سازی نیست و در هر بخش که سود قابل شناسایی باشد سرمایه به آن سمت حرکت می‌کند صحیح نیست.
دبیر کل کانون نهادهای سرمایه گذاری با بیان اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد ما شاهد سال‌های پر سودی در بازار سرمایه کشور بوده ایم، اما سرمایه جدیدی به این بازار وارد نشد.
گفت:: برای سال‌های متمادی در ایران بانک‌ها منابع بسیاری را صرف تبلیغات سرمایه گذاری و سپرده گذاری کردند و این اقدام باعث شد حجم گسترده‌ای از سرمایه‌ها جذب بانک‌ها شود.
وی با تاکید بر اینکه در گذشته فرهنگ سازی و تبلیغات بانکی با بودجه دولتی صورت می‌گرفت گفت: بانک‌ها در آن دوران شرکت‌های دولتی محسوب می‌شدند و لذا برای تبلیغات از منابع دولتی بهره بردند.
اسلامی بیدگلی با طرح این سوال که آیا به همان میزان بودجه و منابع مالی برای تبلیغات در بازار سرمایه نیز مورد استفاده قرار گرفت یا خیر؟ عنوان کرد: میزان تبلیغات انجام شده در دو بازار پول و سرمایه به هیچ عنوان قابل مقایسه با یک دیگر نبود و تبلیغات نظام پولی بسیار گسترده‌تر بود و به همین دلیل حجم بسیار زیادی از پس انداز‌ها و سرمایه‌ها جذب بانک‌ها شد.
دبیر کل کانون نهادهای سرمایه گذاری با تاکید بر اینکه بورس کشور ما سال‌های خیلی خوبی را گذرانده است، افزود: دوره‌های پر سود بازار سرمایه با افزایش مشارکت افراد جامعه همراه نشد و برغم فرصت‌های بی شمار این بازار سطح و میزان مشارکت جامعه ایرانی در بازار سرمایه با کشورهای توسعه یافته فاصله بسیاری دارد. بر همین اساس موظف هستیم برای فرهنگ سازی بازار سرمایه تلاش بیشتری انجام دهیم.
اسلامی بیدگلی با اشاره به اینکه توسعه و فرهنگ سازی همزمان رخ می‌دهد، گفت: بخشی از فرهنگ سازی مربوط به عامه مردم است، اما بخشی دیگر هم باید در سطح مدیران، کارشناسان و متخصصین بازار سرمایه انجام شود.
به گفته این استاد دانشگاه اگر بورس در تمام سال پر بازده‌ترین بازار باشد، اما فرهنگ سرمایه گذاری ایجاد نشده باشد ما شاهد مشارکت چشمگیر جامعه در آن نخواهیم بود.
وی افزود: بنابراین به نظر می‌رسد نیاز به توسعه فرهنگ سرمایه گذاری بین مدیران و بین عامه مردم وجود دارد.
دبیر کل کانون نهادهای سرمایه گذاری با تاکید بر اینکه یکی از اجزای مهم سرمایه گذاری در بازار سرمایه رسانه‌ها هستند، گفت: امروز نوع ارتباطات رسانه‌ای تغییر کرده و مثل گذشته نیست. هرچند در حال حاضر رسانه‌های اجتماعی از ضریب نفوذ بالایی برخوردار هستند و توسعه قابل توجهی داشتند، اما نقش سایر رسانه‌ها همچنان قابل توجه است.
سعید اسلامی تاکید کرد: ما نیز باید تعریف جدید رسانه را مد نظر قرار دهیم و مطابق با تغییرات در حال وقوع حرکت کنیم.
وی با اشاره به این که جشنواره " بورس و رسانه " هم حتما جزو موارد پر اهمیت است، گفت: این جشنواره ابزاری در مسیر توسعه فرهنگ سازی بازار سرمایه است.
پیوند صنعت طیور و بازار سرمایه در حوزه تامین مالی

نخستین انتشار اوراق سلف موازی استاندارد مرغ منجمد بهپرور با هدف توسعه و تسهیل فرآیند تامین مالی صنعت طیور کشور در بورس کالای ایران با ۱۳۷ هزار و ۹۰ قرارداد به ارزش ۲۰۰ میلیارد ریال عرضه و معامله شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بورس کالای ایران"، حامد سلطانی نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران طی این مراسم ضمن ابراز خرسندی از تحقق نخستین تامین مالی صنعت طیور از بورس کالا با انتشار اوراق سلف موازی استاندارد مرغ منجمد پس از سه سال پیگیری از سوی عرضه کننده و مشاور عرضه آن گفت: تامین مالی از طریق سلف موازی استاندارد یکی از کاراترین روش‌های تامین مالی به پشتوانه تولید است و این امر در حوزه کشاورزی پس از گندم دومین تجربه محسوب می‌شود.
سلطانی نژاد افزود: مراسم پیوند صنعت طیور و بازار سرمایه در حوزه تامین مالی هم یک جشن بوده و هم جنبه فرهنگ سازی جهت تامین مالی به پشتوانه تولید است؛ زیرا اگر این برنامه توسعه یابد، در بحث تامین مالی تن‌ها به بازار پول اکتفا نمی‌شود و به بازار مالی نیز به عنوان محلی برای تامین مالی بنگاه‌ها نگاه خواهد شد.
وی موضوع تامین نقدینگی صنایع را یک مشکل همیشگی برای صنایع برشمرد و افزود: در این رابطه بازار سرمایه باید بکارگیری ابزارهای موجود به حل این مسئله کمک کند و روش‌های تامین مالی از این دست راه حل آن است.
به گفته سلطانی نژاد معاملات ثانویه اوراق سلف استاندارد موازی به کشف قیمت دارایی پایه کمک می‌کند.
وی ضمن تقدیر از فعالیت مجموعه تامین سرمایه امید برای تشویق و ترغیب فعالان بخش کشاورزی برای تامین مالی از طریق بورس کالا گفت: عرضه امروز ممکن است از نظر ارزش اهمیت بالایی در معاملات نداشته باشد، اما شروعی ارزشمند برای تامین مالی صنعت کشاورزی به کمک ابزارهای موجود در بورس کالا به شمار می‌آید.
وی با اشاره به تحولات قیمتی اخیر در بازار سنتی مرغ اظهار کرد: تا زمانی که قیمت مرغ دستوری باشد و در بازار کشف قیمت برمبنای نظام عرضه و تقاضا انجام نشود، به طور قطع تنظیم بازار به طور کارا محقق نخواهد شد. البته در این رابطه، دولت به این امر اعتقاد دارد که تنظیم بازار برای کالاهای مختلف قابل پذیرش در بورس کالا بایستی در این بازار محقق شود؛ همان طوری که طبق ماده ۳۲ قانون برنامه ششم توسعه شرکت‌ها مجاب شدند از ابزارهای موجود در بورس کالا استفاده کنند.
سلطانی نژاد علت وجود برخی سخت گیری‌ها در بحث فرآیند پذیرش و دریافت تضامین را ایجاد شفافیت هر چه بیشتر بیان کرد و گفت: ما در بورس کالا تلاش داریم در خصوص انتشار هر اطلاعاتی برای هر اوراق حداکثر تلاش خود را به کار گیریم. به هر ترتیب چنانچه دارایی پایه‌ای همچون مرغ، عرضه مستمری داشته باشد و قرارداد بلندمدت آن نیز رونق بگیرد، سابقه عرضه کننده می‌تواند مبنای عرضه اوراق بعدی قرار گیرد و در بحث دریافت ضمانت‌ها روند تسهیل خواهد شد.
به گفته مدیرعامل بورس کالای ایران، صندوق حمایت از توسعه صنعت طیور کشور می‌تواند برای تسهیل بخشی از امور مربوط به ارایه تضامین لازم، عرضه کنندگان را حمایت کرده و با بورس کالا برای توسعه این بازار همکاری کند.
وی با تاکید بر لزوم عرضه مستمر مرغ در بازار نقدی و سلف تصریح کرد: در این زمینه تلاش می‌شود زنجیره مرغ را در بورس کالا تکمیل کنیم تا در این بازار امکان تهاتر کالا نیز برای فعالان این صنعت فراهم شده و با ایجاد روابط بین تولیدکنندگان این زنجیره به یک بازار کارای نقدی دست یابیم.
این مقام مسوول به روند کشف قیمت در بورس کالا اشاره کرد و پیرامون افزایش پرشتاب قیمت‌ها گفت: در حوزه قیمت گذاری، باید اجازه دهیم بازی عرضه و تقاضا قیمت را تعیین کنند. از این رو بابت برخی نگرانی هایی که از جنبه قیمت‌ها در بین عرضه کنندگان وجود دارد، بایستی قدری تأمل شود تا بازار آن کالا در بورس شکل گیرد؛ چراکه در این صورتفرآیند کشف قیمت‌ها به مرور به سمت ایجاد بازاری کارا پیش خواهد رفت.

معاملات آتی مرغ راه اندازی شود

مدیرعامل شرکت گسترش و توسعه صنعت بهپرور در جلسه انتشار اولین اوراق سلف موازی استاندارد مرغ منجمد پیشنهاد راه اندازی معاملات آتی مرغ منجمد را به بورس کالا ارایه کرد و گفت: انجام معاملات آتی برای این صنعت راهگشا و رایج است. از این رو پیشنهاد می‌کنیم در بحث مرغ نیز امکان راه اندازی این معاملات در بورس کالا فراهم شود و ما تولیدکنندگان مرغ از این موضوع استقبال می‌کنیم.
غلامعلی فارغی ضمن اعلام آمادگی برای فروش اوراق سلف از طریق انجمن زنجیره تامین اظهار کرد: در حال حاضر بخش پشتیبانی امور دام و طیور می‌تواند هم خرید و هم فروش مرغ منجمد را از طریق بورس کالا دنبال کند. زیرا هم خرید و هم فروش مرغ به صورت عمده انجام می‌شود و نیازی به امضای قرارداد با کشتارگاه‌ها نیست.

سلف موازی استاندارد، ابزاری امن برای سرمایه گذاران

مدیر عامل شرکت تامین سرمایه امید نیز طی این مراسم با بیان اینکه همه شرکت هایی که برای عرضه کالا به بورس کالا می‌آیند، باید قوانین و مقرراتی را در بحث استانداردسازی مالی و عملیاتی جهت افزایش شفافیت‌ها رعایت کنند، گفت: اینکه فرآیند انتشار اولین اوراق سلف استاندارد موازی مرغ منجمد قدری به طول انجامید، ناشی از به روزرسانی شرایط مالی عرضه کننده به لحاظ رعایت استاندارد‌ها و رسیدن به حداقل‌های لازم بود.
حبیب رضا حدادی تاکید کرد: به کمک این ابزار، سرمایه گذاران خرد هم می‌توانند به عرضه کنندگان و فعالان این صنعت کمک کنند و هم در نهایت می‌توانند به کالای با کیفیت استاندارد دسترسی داشته باشند.
وی افزود: ایجاد این بازار مکانی برای اطمینان سرمایه گذاران خرد فراهم می‌کند و افراد می‌توانند علاوه بر مشارکت در تامین مالی عرضه کنندگان، به بازاری شفاف و کالاهای دارای استانداردهای مشخص دسترسی پیدا کنند.

تامین مالی از بورس، دلگرمی فعالان بخش کشاورزی

مدیرعامل شرکت کارگزاری پیشگامان بهپرور نیز عرضه اولین اوراق سلف موازی استاندارد مرغ منجمد را دلگرمی برای پیگیری ورود گسترده‌تر فعالان این صنعت به بازار سرمایه دانست و گفت: اگر ورود صنعت کشاورزی به بازار سرمایه را یکی از رسالت‌های خود قرار دهیم، برای عملیاتی شدن توسعه این بازار باید با بازار سنتی هماهنگ باشیم.
عاطفه حقیقی نیا تاکید کرد: هر چند در این صنعت دیدگاه صنعتی حاکم است، تخصص لازم نیز جهت تولید و بازارسازی وجود دارد، اما با این حال همچنان در این حوزه تولیدکنندگان با مشکلاتی مواجه هستند.
وی به وجود وابستگی به بازار پول برای دریافت تضامین لازم جهت ورود به بورس کالا اشاره کرد و گفت: باید با همفکری و حمایت‌های دولت، حداقل مزیت هایی برای حضور عرضه کنندگان حوزه کشاورزی به بورس کالا لحاظ شود تا از این طریق فعالان این بخش تمایل بیشتری برای ورود به بورس کالا پیدا کرده و حلقه زنجیره تامین خود را از این طریق تکمیل کنند.
در این مراسم به شرکت گسترش و توسعه صنایع بهپرور به عنوان اولین عرضه کننده اوراق سلف استاندارد موازی مرغ منجمد، شرکت تامین سرمایه امید به عنوان مشاور پذیرش و متعهد پذیره نویسی این اوراق لوح تقدیر اهدا شد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۱۱۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی

روزانه در سایت "نبض بورس" گزید‌ه‌ای از آخرین اخبار و مطالب جذاب پیرامون بازار سرمایه، مسکن، ارز، انرژی و سرمایه گذاری تهیه و منتشر می‌گردد. گزارش کامل از گزیده‌ خبرهای امروز «نبض بورس» (https://nabzebourse.com) را با کلیک بر تیتر آن بخوانید.

قیمت لحظه‌ای دلار، یورو و درهم در بازار

 

۱۰ خبر مهم برای طلا، سکه، نفت و بیت کوین 

 

پیش بینی بورس دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

 

سهامداران این فلزات اساسی، مبین و دی بخوانند

 

خبری مهم درباره یک عرضه اولیه

 

افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی

  دومین حراج سکه در سال ۱۴۰۳ فردا برگزار می شود

 

قیمت دنا پلاس اتوماتیک چقدر شد؟

 

رکوردشکنی فروش شدوص

 

کدام نمادها حجم مشکوک خوردند؟

 

پرسودترین نمادهای امروز بورس تهران

 

میزان و زمان واریز سود ۴۰ نماد بورسی و فرابورسی | کدام نماد سود بیشتری به سهامدارانش می‌دهد؟

 

تداوم افت ارزش سهام عدالت      

دیگر خبرها

  • ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها ابلاغ شد
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟